Drone ile havadan fotoğraf ve video çekim işi, son günlerin popüler ek kazanç kapılarından birisidir. Eğer bir drone(uçangöz) cihazına sahipseniz düğünler, sünnetler gibi pek çok konuda saatlik ücretle çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Havadan çekim işi ile para kazanmak oldukça basittir.
Havadan Çekim İşi İle Para Kazanmak
Tablo
Eskiden film ve belgeseller için vinçler kiralanır, helikopterler kullanılır veya en yüksek binalar tespit edilir ve yüksek maliyetli çekimler bir şekilde çekimler yapılmaya çalışılırdı. Günümüzde ise dronelar yaklaşık olarak 400 metre
yükseklikten alınan görüntüler Full HD ve oldukça profesyonel olmaktadır. Havadan çekim yapmak için bilmelisiniz ki, yalnızca drone’a sahip olmak yetmemektedir. İyi bir fotoğrafçılığın gerekleri olan ışık kontrolü, açı kontrolü gibi işlemlere de aşina olmalısınız. Video kayıtlarının ışıkta kalmaması, harcadığınız zaman ve emek açısından oldukça önemlidir. Günümüzde pek çok kişi, uygun maliyetli olması açısından, amatör drone çekim işi yaptırıyor ve hiçbir kurgu ve prodüksiyon işlemi görmeden kayıtlarını alıyor. Eğer havadan çekim işi ile para kazanmak istiyorsanız, basit kurgu ve prodüksiyon işlerine de en azından hakim olmalısınız.
Havadan Çekimde Kullanılan Kurgu – Prodüksiyon Yazılımları
Drone ile havadan çekim işi yaparken mutlaka bir kurgu-prodüksiyon programı kullanmalısınız. Hem müşteri deneyimi hem profesyonelliğinizi arttıran bir adım olduğunu unutmayın.
Adobe Premier Pro
C++ programlama dili ile geliştirilmiş olan ileri düzey kurgu aracı Adobe Premier Pro, Adobe şirketinin en iyi yazılım ürünlerinden birisidir. Günümüzde son sürüm olarak CC ile adlandırılan bu kurgu programını iyi bir şekilde öğrendiğinizde bile, başlı başına 4 bin TL civarı maaşlarla firmalarda iş bulabilmeniz mümkündür.
Sony Vegas Pro
Günümüzde Magix bünyesinde geliştirilmeye devam eden Sony Vegas Pro, orta- ileri düzey kurgu yazılımıdır. Profesyonel bir kurgu kariyeri düşünmeyen ancak başarılı kurgular elde etmek isteyenlerin rahatlıkla tercih edebileceği bir yazılımdır.
Camtasia Studio
TechSmith tarafından piyasaya sürülen ve günümüzde de geliştirilmeye devam eden Camtasia Studio, basit-orta düzey kurgu programlarından birisidir. Eğer hızlı bir kurgu hedefiniz varsa, mutlaka Camtasia Studio programını tercih etmelisiniz. Ayrıca yüklendiğinde içerisinde gelen ekran kaydedicisi gibi pek çok araca sahiptir. Bilgisayar ders videoları çekmek istiyorsanız da, mutlaka Camtasia Studio’yu denemelisiniz.
Havadan Çekim İşi Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?
Havadan çekim işi, günümüzde daha çok, drone ile yapılması tercih edilen ve saatlik ücretlerle talep edenlere yapılarak para kazanılan güzel bir ek gelir kapısıdır.
● En iyi çekimler güneşli havada yapılmaktadır. Mutlaka çekim için güneşli bir gün seçmelisiniz.
● Eğer sesli bir çekim olacaksa rüzgar olmayan bir hava mikrofonun sağlıklı çalışabilmesi için oldukça önemlidir.
● Pil doluluk / Şarj oranına dikkat ediniz. Olası durumlarda ani düşüşler yaşayabilir ve zor durumda kalabilirsiniz.
Havadan Çekim İçin İş İmkanları
● Fabrikaların kuşbakışı görüntü çekimi
● Depolama tesislerinin kuşbakışı görüntü çekimi
● Arazilerin, tarlaların kuşbakışı görüntü çekimi
● Liman İşletmelerinin kuşbakışı görüntü çekimi
● Araç filolarının kuşbakışı görüntü çekimi
● Baraj, Köprülerin, otoban kuşbakışı görüntü çekimi
● İnşaat projelerinin ve yapımlarının kuşbakışı görüntü çekimi
● Dizi, belgesel ve filmlerin kuşbakışı görüntü çekimi
● Oto yarışları, off road etkinliklerinin kuşbakışı görüntü çekimi
● Kafe ve restoran gibi işletmelerin 360 derece çekimleri
Havadan Çekim İşi Fiyatları – Ne Kadar Para Kazanılır?
Genellikle saatlik olarak anlaşılan drone ile havadan çekim işleri, belirlenen bazı kriterler üzerinden fiyatlandırılmaktadır.
● Kullanılan ekipman
● Uzmanlık seviyesi
● Çekime katılacak bölgelerin sayısı
● Çekim süresi
● Görüntü kalitesi, kullanılan Drone modeli
gibi kriterlerle bakıldığında 400 TL’den başlayan ve 2000 TL’ye varan tek çekimlik kazançlar söz konusudur.
Örneğin; internetten bakıldığında İzmir’de Drone çekim işinin Mavic Mini ile 12 mp kamera ve 2,7 k çözünürlük hesaba katılarak 1 batarya uçuşu (30 dk) 400 TL’ye gerçekleştirildiği görülmektedir.
İlk yorum yapan olun