Makale Yazarak Para Kazanmak (Profesyonel Tecrübe)

Makale Yazarak Para Kazanmak

Makale yazarak para kazanmak mümkün mü? Makale yazma siteleri hangileridir? Makale yazmak için neler yapmalıyım? Ücretli makale yazma işi yapmak istiyorum…

Makale yazarak para kazanmak, birçok kimsenin başvurduğu ek gelir kazanma yollarından biridir. Günümüz şartlarında tek maaşla geçinmek, asgari ücretle bir ayı geçirmek çok zordur. Bu nedenle insanlar yeni iş fikirleri arayışında ve evden para kazanma yolları üstüne araştırmalar içinde.

Makale nedir? Makale nasıl yazılır? Yazı yazarak para kazanılır mı? Web siteler için makale yazmak… Makale yazarlığı nasıl yapılır?

Makale Yazarak Para Kazanmak

Makale yazarak para kazanmak da, işte bu alternatif iş fikirleri arasında önde gelenler içinde yer alıyor. Peki! Yazı yazarak para kazanmak mümkün mü?

Makale Nedir?

Öncelikle makalenin ne olduğuna bi bakalım. Makaleyi kısaca, belirli bir düşüncenin doğruluğunu veya yanlışlığını, kanıtlarını da ortaya koyarak açıklamak  için yazılmış yazı diye açıklayabiliriz. Makale genel olarak bilgi vermeyi amaçlar.

Makaleler Nerelerde Yayınlanır? Makale Yazma Siteleri Hangileridir?

Makaleler, çoğu zaman dergi veya gazete gibi basılı yayın organlarında ve web sitelerde yayınlanır. Tabi ki akademisyenler tarafından yayınlanan bilimsel bir makaleyle (akademik makale),herhangi bir web sayfasında yayınlanan makaleler aynı değildir. Akademik makalelerde imza niteliğinde bir isim görürsünüz lakin web sitelerde gördüğünüz makalelerin çoğunun yazarı belli değildir.

Esasında okuyucuda daha güçlü bir etki oluşturması için web sitelerde yayınlanan makalelerin kimin tarafından yazıldığının belirtilmesi önemlidir. Ancak birçok web site, içerik sağlamak adına, alanında uzman kimselere makale yazdırma şansına sahip olamıyor. Böyle bir şansı olsa dahi bunu çok daha pahalıya mal etmek zorunda kalıyor.

Bu durum, web sitelerde, güvenliği şüpheli imzasız birçok yazıyla karşılaşmamıza neden oluyor. Çünkü gördüğümüz makalelerin çoğu, konuyla ilgisi olmayan kimseler tarafından yazılıyor. Evet! Konuyla çok da ilgisi olmayan birinin, iyi bir araştırma neticesinde kaliteli bir makale kaleme alması mümkün ama yazık ki bu çoğu zaman olmuyor.

Makale Yazarak Para Kazanmak?

Makale Yazarak Para Kazanmak

Makaleler genellikle web siteler için talep edilir. Profesyonel ve alanında uzman kimselerle çalışan web sayfaları olduğu gibi, amatör bir işleyişle içerik giren web sayfaları da bulunmakta. Makale yazarak para kazanmak için, öncelikle makale yazabilir misiniz? Yazmaya kabiliyetiniz var mı? İyi bir araştırmacı mısınız? Bütün bu sorulara cevabınızın “evet” olması gerekiyor. Aksi halde yazdığınız birkaç yazıdan sonra (makale diyemiyorum) size tekrar iş verilmesi söz konusu olmayacaktır.

İnternetin her alanda kullanımı her geçen gün daha da büyüyor. Köyünde/evinde yaptığı tarhanayı, salçayı, reçeli, ürettiği balı, inciri, cevizi, gerek online mağazalarda, gerekse sosyal medya hesaplarında satışa çıkaran insanların sayısı da her geçen gün artıyor. Basılı medyanın da eskisi gibi ilgi görmemesi, medya organlarının bütçesinin büyük bir bölümünü web sayfalarına kanalize etme zorunluluğunu doğuruyor. Hal böyle olunca içerik yani yazı ihtiyacı devamlı olarak artıyor. Tam da işte bu noktada, siz de az biraz yazma yeteneğine sahipseniz, bir bilgisayarınız ve internet bağlantınız varsa, ek gelir elde etmek de istiyorsanız, makale yazarlığı yapabilirsiniz.

Nihayetinde hemen herkesin ilgili ve bilgili olduğu en az bir alan mevcut. Örneğin ev hanımıysanız yemek tarifi yazabilir, çiçeklere meraklıysanız çiçek bakımı hakkındaki bilgilerinizi web sitelerde yayınlanmak üzere satışa çıkarabilirsiniz.

Oyun oynamaktan, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekten hoşlanan bir genç, bu konulardaki bilgi birikimini, yazı yazarak para kazanmak için kullanabilir.

Yahut bir öğretmensiniz ve boş zamanlarınızı ek gelir elde ederek değerlendirmek istiyorsunuz. Branşınızla ilgili yazdığınız yazıları satabilirsiniz. Keza emekliyseniz, alanınızla ilgili tecrübelerinizi makale yazarak para kazanmak noktasında değerlendirebilirsiniz.

Ek gelir elde etmek adına, makaleleri kimler için yazabileceğinize ve bu kişilere nasıl ulaşabileceğinize gelelim şimdi.

Yazdığım Yazıları Kime ve Nasıl Satabilirim?

Yazdığım Yazıları Kime ve Nasıl Satabilirim

Makale yazarak para kazanmak için aslında önünüzde çokça platform ve seçenek var. Yani ücretli makale yazma işi yapmak istiyorsanız bolca alternatifiniz var. Siz yeter ki “makale yazmak istiyorum” deyin. Webmaster forumlarına üye olarak makalelerinizi bireysel olarak satabilir, içerik hizmeti sağlayan firmalarla çalışabilir, yine içerik satışı yapma imkanı sağlayan web sitelere üye olarak yazılarınızı pazarlayabilirsiniz.

Makale yazarak para kazanmak aslında çok zor değildir. Fakat belirli bir alanda uzmanlaşmayı gerektirir. Uzun süre aynı alanda yazı yazarsanız, bir süre sonra bu alanda herhangi bir araştırmaya vakit ayırmadan rahatlıkla makale yazarlığı yapabilirsiniz. Tabi ki zaman zaman araştırma yapma ihtiyacı hissedeceksiniz. Lakin mesleğinizle ilişkili ve severek yazacağınız bir alanda, bir süre sonra kendi başınıza makaleler yazabildiğinizi göreceksiniz.

Editörlük yapmak

Hatta tecrübe kazandıktan sonra, web siteler için editörlük yapabilecek seviyeye bile gelebilirsiniz. Bu tamamen sizin bu işi benimsemenize, severek yapmanıza, hızlı ve kaliteli yazılar çıkarmanıza bağlıdır. Nihayetinde editörlük genel anlamda bir web siteye düzenli olarak yazı/içerik girme işidir. Makale ihtiyacı duyan binlerce web sayfası varken, bu işte ilerlediğinizde editörlük de yapabilirsiniz.

Şimdi gelelim yazdığınız yazıları satabileceğiniz platformlara.

r10.net

Öncelikle webmaster forumlarında makalelerinizi satabilirsiniz demiştik. Bu forumların en bilineni ve en güvenilir olan r10.net ‘tir. Bu forumdaki “İçerik & Makale Hizmetleri” bölümünde, web siteleri için makale arayanlara ulaşabilir, “Hazır Makale & İçerik Satışı” bölümündeyse, bir talep üstüne değil de halihazırda ilgi ve uzmanlık alanınızla ilgili yazdığınız yazıları açtığınız ilanla satışa çıkarabilirsiniz.

Sattığınız birkaç makaleden sonra, gerçekten iyi bir iş ortaya koymuşsanız alacağınız ticaret puanlarıyla güvenirlik seviyenizi arttırırsınız. Bu size yeni iş alımları için referans olacaktır. Yine açtığınız ilana yapılan olumlu yorumlar, yeni makale siparişi almanıza katkı sağlayacaktır. r10’da açtığınız ticaret ilanları, yeni ilanlar eklendikçe alt sıralara düşecek ve daha az kişi tarafından görünmeye başlayacaktır. Size uygun olan Premium üyelik (ücretli) seçeneklerinden birini satın alarak, konunuzu 24 saatte, 8 saatte, 5 dakikada bir gibi seçeneklerle üste çıkarabilirsiniz. Ücretli üyelikler, 1 ayla 1 yıl arasındaki seçeneklerle ve oldukça uygun fiyatlara sunuluyor.

Bir diğer webmaster forumu ise wmaraci.com ‘dur. Bu forumda da genel işleyiş aynı olduğu için detaya hiç girmiyorum.

webmasterforum.com, webmasters.com.tr, forumwebmaster.net, webtiryaki.com yine benzer webmaster forumları arasında yer alıyor lakin r10.net ve wmaraci.com, üye sayıları açısından bu forumların en iyi olanları diyebiliriz.

Bunun yanı sıra, bu forumlarda bu işi kurumsal olarak yapan kimseleri de göreceksiniz. Bireysel olarak müşteri bulmakla uğraşmak istemezseniz, bu firmaların yazar ağına dahil olabilirsiniz. Tabi alacağınız ücret biraz düşecektir ama öte yandan müşteri aramak durumunda kalmazsınız. Bu tamamıyla sizin bileceğiniz bir şey…

Makale Yazarak Para Kazanmak İçin, Başka Hangi Makale Yazma Siteleri İle Çalışabilirim?

Yazdığınız yazıları forumlar dışında, yine üyelikle ve cüz’i bir komisyonla satabileceğiniz web siteleri de bulunuyor. Bunlara genel anlamda, “makale yazma siteleri” denir. Makale yazma sitelerinin başlıcaları, icerik.net, makale.net, seorehberi.org, makaleyaz.net, onlineicerik.net, kolayicerik.net gibi web siteleridir. Makale yazara para kazanmak için daha birçok web sitesi bulabilirsiniz. Fakat bildiğim kadarıyla içlerinde en kurumsal olanı icerik.net sayfası…

Peki! Makale Yazarak Kaç Para Kazanabilirim?

Makale Yazarak Kaç Para Kazanabilirim

Bu aslında sizin çalışma şartlarınıza ve yazdığınız makalelerin kalitesine göre değişir. Ücretlendirme genellikle 100 kelime üzerinden hesaplanır.  Forum sitelerinde, 100 kelime için, 3 TL ila 30 TL arasında değişen fiyatları görebilirsiniz. Ancak işe yeni başlayan ve herhangi bir alanda ciddi bir uzmanlığı olmayan bir makale yazarı için 100 kelimede ortalama 4-5 TL ücret söz konusudur.

Yani 1.000 kelimelik bir makale için 40-50 TL ödeme alırsınız. Yazdığınız makalenin kalitesi arttıkça, aldığınız ücret de artar. Günde, ayda kaç makale yazabildiğinize göre de kazandığınız para miktarı değişir.

Makale Yazarken Teknik Olarak Nelere Dikkat Etmeliyim?

İşte burası oldukça önemli bir konudur. Çünkü yazdığınız yazının kalitesini, dolayısıyla ücretini belirleyecek olan en önemli kıstas, yazdığınız yazıların SEO’ya uyumlu ve Google’la barışık olmasıdır.

Herhangi bir Google aramasında, önünüze çıkan sonuçların sıralamasını belirleyen şey işte budur.  Google (yandex ve bing), bu sonuçları listelerken belirli bir algoritmaya göre sıralama yapar. Yazdığınız yazılar, arama motorlarının algoritmalarına uygun olmalıdır.

SEO Nedir?

Aslında bu tamamıyla bambaşka ve anlaması da anlatması da zor bir konu. SEO ile ilgili teknik bilgileri kendiniz detaylıca araştırabilirsiniz. Kısaca SEO, bir web sitesinin arama sonuçlarında iyi bir konumda sıralanması için gerçekleştirilen çalışmalar bütünüdür diyebilirim.

Bazı önemli SEO kurallarını yazayım, detayını araştırırsınız.
Yazılan bir yazının ön sıralarda çıkması için bazı anahtar kelimeler belirlenir. Mesela ben okuduğunuz bu yazı için “makale yazarak para kazanmak” anahtar kelimesini/kelime öbeğini belirledim. Fark ettiyseniz, bu kelime öbeğini kalın puntolarla yazdım. Bunu Google’ın örümceklerinin rahatlıkla fark edebilmesi için yaptım. Yazının başlığı da gördüğünüz üzere bu kelime öbeğinden oluşuyor.(Anahtar kelime, tek kelime de olabilir birkaç kelime de, en uygunu 2 veya 4 kelime olmasıdır)

Sonra konuyu yazarken “makale yazarak para kazanmak” cümlesini, alt başlıklarda da birkaç defa kullandım. Yazılan yazının uzunluğuna göre anahtar kelimeyi H2, H3, H4 gibi teknik isimler verilen alt başlıklarda ve yazı içinde kullanmak gerekiyor. Yazı ne kadar uzunsa, anahtar kelime o kadar çok kullanılmalıdır. Gereğinden fazla kullanmak da SEO için doğru değildir. Önerilen 100 kelimede 1 kullanılmasıdır ama bu durum değişkenlik gösterebiliyor.

Alt başlıklar da yine her 300 kelimede bir yer almalıdır. Upuzun ve alt başlıkları olmayan, paragrafları uzayıp giden yazıları okurken siz de sıkılmıyor musunuz? Aslında farklı bir bakış açısıyla SEO, okurun yazıdan maksimum düzeyde yararlanması için düşünülmüş bir kurallar bütünüdür de diyebiliriz.

Anahtar kelime ayrıca makalenin giriş cümlesinde mutlaka yer almalıdır. Yazının içine eşit olarak dağıtılması her zaman mümkün olmasa da, yoğunluğu yazının başında ve sonunda olması önerilir. Şimdilik bu konuda bunları söylemem yeterli olacaktır sanıyorum.

Ayrıca ana anahtar kelimenin yanında, konunun uzunluğu nispetinde birkaç tane yan anahtar kelime de belirlenmelidir. Örneğin ben bu yazıda, “makale yazarak para kazanmak” kelime öbeğinin yanı sıra, dikkat ettiyseniz “makale yazarlığı” ve “yazı yazarak para kazanmakkelime öbeklerini kullandım. Makale yazma siteleri ve ücretle makale yazma konusunda size başvuranların, yazdığınız yazıların SEO uyumlu olmasını isteyeceğini unutmayın.

Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Teknikler Nelerdir?

Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Teknikler Nelerdir

Peki! Makale yazarken başka nelere dikkat etmeliyiz?

– Makaleye, okuyucunun ilgisini uyandıracak çarpıcı bir başlık atılmalı.

– Makale tamamıyla özgün olmalı, kopyalanmış içerik barındırmamalı.

– Dil bilgisi kuralları doğru bir şekilde kullanılmalı.
Makale yazarken sıklıkla yapılan yazım ve dil bilgisi  hataları;

Soru eklerinin ayrılmaması, de-da-ki bağlacının yanlış yazılması, kesme işaretinin yanlış kullanılması ya da kullanılmaması.

De-da bağlacının ve soru ekinin doğru kullanımının önemini bir örnekle açıklamak gerekirse;

“Odamı sarıya boyamış.”

“O damı sarıya boyamış.”

“O, damı sarıya boyamış.”

“O da mı sarıya boyamış?”

Görüldüğü gibi “da” bağlacının ve “mı” soru ekinin kullanımı, anlatılmak isteneni bütünüyle değiştiriyor.

Öte yandan; fakat, lakin, ama, gibi bağlaçlardan sonra virgül konmaz. Burada sıralı bir anlatım yaptığım için koydum ancak cümle içinde, bu bağlaçlardan sonra virgül kullanılması dil bilgisi kurallarına aykırıdır.

Makale yazarak para kazanmak istiyorsanız, yazdığınız yazıda yazım ve imla hataları bulunmamalıdır. Yazınızı okumaya başlayan kimsenin yarıda bırakmaması için yazım yanlışlarına maksimum seviyede dikkat edilmelidir. Eksik veya yanlış kelime kullanımı, noktadan sonra küçük harfle, virgülden sonra büyük harfle başlamak, özel isimlerin baş harflerini küçük yazmak, bir öneme sahip tarihlerin özensiz yazılması, yazınızı okunmaz kılacak diğer yazım yanlışlarıdır.

“Şöyel bir cülme yazasm da bekli bu cülmeyi okuyabilceksizin acnak bu size rahatsızkıl vericek…”

İmla Hataları ve Yazım Yanlışlarına Dikkat!

Yazmış olduğum yukarıdaki cümledeki yazım yanlışlarının yanında, bir de çoğu zaman yanlış yazılan bazı kelimelerden örnekler vereyim. Baştaki yazılış doğru, sondaki yanlış;

Herkes – herkez

Bir şey – birşey

Birçok – bir çok

Hiçbir – hiç bir

Birkaç – bir kaç

Nahif – naif

Her şey- herşey (şey sözcüğü her zaman ayrı yazılır)

İyi ki – iyiki

Şu an – şuan

Sağ ol – sağol

Entelektüel – entellektüel

Muhatap – muhattap

Tıraş – traş

Ya da – yada

Hoş geldin – hoş geldin

Şarj – şarz

Soy isim – soyisim

Yurt içi – yurtiçi

Cambaz – canbaz

Üzere – üzre

Müsaade – müsade

Kitabevi – kitapevi

Egzoz – egzos

Teşvik – teşfik

Mevta – mefta

Kurdele – kurdela

Örnekleri daha da çoğaltabiliriz lakin bu kadarı anlamak için yeterli sanıyorum. Yazılarınızı Word’de yazdığınızda, yanlış yazdığınız bir kelime olduğunda zaten kırmızı noktalarla uyarı verecektir. Fakat Osmanlıca veya yabancı dilden (Arapça, İngilizce) kelimeler yazdığınızda da bu uyarı çıkar. Kelimeyi doğru yazdığınızdan eminseniz sorun olmaz.

Yine doğru-yanlış sıralamasıyla;

3 Ekim 1992 – 3 ekim 1992

Parkta Abdullah Bey’le karşılaştım. – Parkta Abdullah beyle karşılaştım. (Bey ve hanım kelimeleri, bir isimden sonra yazıldığında büyük harfle başlar)

Makbule Hanım da gelmişti. – Makbule hanımda gelmişti. (Hem bağlaç ayrılmamış, hem “hanım” kelimesi küçük harfle başlamış)

. Kuşun kafesini temizledin mi? – .kuşun kafesini temizledinmi? (Nokta ve virgülden sonra boşluk bırakılması daha uygundur, soru ekleri ayrı yazılır, noktadan sonra cümleye büyük harfle başlanır)

Sinemaya beraber gidelim fakat Ünal da bizimle gelsin. – Sinemaya birlikte gidelim fakat, Ünal’da bizimle gelsin. (Bağlaçtan sonra virgül konmaz, özel isimden sonra gelen da-de bağlacı kesme işaretiyle ayrılmaz, ayrı yazılır)

Kediyi götürdüm ama Veteriner Salih Yılmaz Ödemiş’ten ayrılmış. – Kediyi götürdüm ama veteriner Salih Yılmaz Ödemiş’ten ayrılmış. (Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, saygı sözleri, rütbe ve lakaplar büyük harfle başlar)

Sibel Koca’nın annesi hanginiz? – Sibel Kocanın annesi hanginiz? (İsim ve soy isimlere gelen ekler ayrılır)

Makale yazmak konusunda bütün bunlara dikkat etmelisiniz. Zaten her şeyden önce bir insanın kendi dilini doğru kullanması gerekir.

Makale Yazarak Para Kazanmak İstiyorsanız, Kaliteli Makaleler Yazmalısınız

Makale Yazarak Para Kazanmak İstiyorsanız, Kaliteli Makaleler Yazmalısınız

Makale yazarak para kazanmak isteyen herkes, verdiği bilgilerin güvenilirliği kadar dil bilgisi açısından da eksiksiz bir yazı çıkarmalıdır.

– Makalede noktalama işaretlerinin kullanımına dikkat edilmelidir.

– Makaleyi yazarken, giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine yer verilmelidir. Giriş bölümünde, makalede anlatılacak konu hakkında bilgi verilmelidir. Gelişme bölümünde ele alınan konu tam olarak anlatılmalıdır. Sonuç bölümündeyse kısa bir özet geçilmeli ve konu toparlanarak makaleye son verilmelidir. Bu şekilde konu bütünlüğü sağlanmalıdır.

– Makalede anlatılmak istenen konunun dışına çıkılmamalı. Az kelimeyle çok şey anlatmak tabi ki mümkün fakat Google uzun makaleleri daha çok seviyor ve ön sıralarda yer verme oranı artıyor. Bu nedenle anlattığınız konuyu tam olarak anlatmalısınız. Yazınızı okuyan yarım bırakıp, anlattığınız konuyla ilgili başka bir siteye yönelmemeli. Yani ziyaretçiyi doyurmalı, kaçırmamalı.

– Gereğinden fazla uzun cümleler ve çok uzun paragraflar okuyucuyu sıkacaktır. Uzun cümleler, okuyucunun kafasında bütünlük kurup anlamasını güçleştirir. Uzun paragraflarsa yazıdan sıkılıp sayfayı terk etmesine neden olur. Bu yüzden cümleler mümkün olduğunca kısa tutulmalı, doğru yerlerde paragraf boşlukları verilmelidir. Gereksiz kelime ve bağlaç kullanmamak gerekir. Örneğin;
“ Mustafa ile Bayram, yarın Adana’ya gidecekmiş” yerine “Mustafa’yla Bayram, yarın Adana’ya gidecekmiş” yazmak daha doğru olacaktır.

– İmkan tanıyan konularda maddeler halinde yazmak, hem okuyucuyu sıkmaz hem yazıya akıcılık katar.

Makale yazarak para kazanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer konuysa, anlatılan konuyla ilgili yapılmış herhangi bir araştırma varsa, bu araştırma sonuçlarını konuda yer vererek okuyucunun ikna olmasını sağlamaktır. Okuyucuya hiçbir dayanağı bulunmayan sallama bilgiler okuduğu hissi verilmemelidir.

– Yazılan konuyu imkan veriyorsa örneklerle açıklamak okuyucunun anlamasını kolaylaştırır.

– Herkes her konuda makale yazamaz, yazmamalı. Bu nedenle mümkün olduğunca iyi bildiğiniz ve hakim olduğunuz konularda yazı yazmanız verimlilik açısından daha doğru olacaktır.

Özetle;

Makale yazarak para kazanmak, gördüğünüz gibi evden para kazanma yöntemleri arasında en kolay olanlardan biridir. Aslında kaleme aldığım bu yazıyı çok dikkatli bir biçimde incelerseniz; makale nasıl yazılır, makale yazarlığı nedir, makale yazarak nasıl para kazanılır, SEO kuralları nelerdir, yazı yazarken dikkat edilmesi gereken dil bilgisi kuralları nelerdir, çok büyük ölçüde öğrenebilirsiniz. Evden para kazanmak konusunda, size bir yeni iş fikri daha vermiş olduk. Gerisi artık size bakıyor.

Şimdi! Makale yazarlığı için hazırsanız, hadi buyurun bilgisayarlarınızın başına. Hangi konularda yazabileceğinizi düşünün ve kendiniz için uygun bir planlama yapın. Günde kaç saatinizi ayırabileceğinizi belirleyin. Yazı yazarak para kazanmak, emin olun göründüğü gibi zor değil. Bütün bu bilgiler ışığında, makale yazmak konusunda uzmanlaşabilirsiniz. Sadece, biraz yetenek, iyi bildiğiniz bir konu, biraz da araştırma gerektiriyor. Tabi titiz olmanız gerektiğini söylememe sanırım artık gerek kalmadı. Yukarıda sıraladığım makale yazma siteleri sizi bekliyor.

Ücretle makale yazma konusunda umarım kafanızdaki soru işaretlerini yanıtlayabilmişimdir. Makale yazarak para kazanmak arzusunda olan herkese, okuduğunuz bu yazının faydalı olabilmesi temennisiyle…

Önemli Not: Makale yazarken öncelikli kaygınız para kazanmak olmamalıdır. Önce iyi bir yazar olmayı ve kaliteli yazılar yazmayı amaçlamalısınız. İşinizi iyi yaptığınızda, para zaten kazanırsınız.

Sormak istediklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz.
Konuyla ilgili ayrıca;
Kitap Yazarak Para Kazanmak (Kitap Yazarından)
Gölge Yazarlık Nedir ? Gölge Yazarlıktan Kaç Para Kazanabilirim ?
Kitap Satışı Yapmak Ve Satışları Arttırmak 2022
Blog Yazarak Para Kazanmak; 12 Adımda Blog Yazmak
10 Adımda E-Kitap Yazmak; E-Kitap Satarak Para Kazanmak
başlıklı yazılarıma da bakabilirsiniz.

Kişisel Gelişim Uzmanı Ercüment Eşsiz

Instagram: @nostaljihabernet


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın