Blog Yazarak Para Kazanmak; 12 Adımda Blog Yazmak

Blog yazarak para kazanmak mümkün mü? Blog nasıl oluşturulur? Bedava blog sitesi açmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Blog yazarak para kazanmak için ne yapmam gerekiyor? Blog yazmak istiyorum ama yeterli bilgiye sahip değilim…

Blog yazarak para kazanmak, internet üzerinden para kazanmak isteyen hemen herkesin az çok bildiği bir konudur. Fakat birçok kimse nasıl bir yol izleyeceğini bilemediği için bu yola çıkmaz veya yeterince sabır gösteremediği için yarı yoldan döner.

Blog yazarak para kazanmak mümkün müdür?
Blog yazarak para kazanmak kesinlikle mümkündür. Ancak en başta belirtmem gerekiyor ki blog yazmak sabır ve emek gerektiriyor. Aslında şöyle düşünmek gerekiyor;
Bir dükkan açtığınızda, müşteri kitlenizi oluşturana ve tanınana kadar bir süre sabırla beklemeniz gerekecek. Daha birkaç hafta geçmeden, yeterince müşteri gelmiyor diye dükkanı açmamak veya geç açmak ne derece doğrudur?

Blog açmak da dükkan açmaya benzer. Sabırla müşterilerinizin gelmesini beklemeniz, müşteriler gelene kadar da dükkanınıza emek vererek temiz ve düzenli tutmanız gerekir. Bir hediyelik eşya dükkanı açtıysanız, son trend hediyelik eşyaları takip etmeniz, dükkanınızda kaliteli ve özgün hediyelikler bulundurmanız önemlidir.

Severek İlgileneceğiniz Bir Blog Açın

Blog yazarak para kazanmak...

Açtığınız blog, mesleğinizle veya severek ilgilendiğiniz bir konuyla ilgili olursa, sabırla sürdürmeniz ve nihayetinde para kazanmanız çok daha kolay olacaktır. Sırf son dönemde gündemde olduğu için sevmediğiniz bir konuda açacağınız blogtan keyif alamazsanız. Oysa blog açmanın ilk şartı keyifle ilgilenmek olmalıdır. Çünkü blog yazarak para kazanmak ilk amacınız olmamalıdır. Bu işten ciddi miktarda kazanç elde edenlere bakınca, ilk amaçlarının kendilerini meşgul edecek ve severek ilgilenecekleri bir uğraş olduğu için blog yazmak istediklerini görebilirsiniz.

Blog açmak için elbette yazmaktan hoşlanıyor olmanız gerekir. Tabi bunun için ayıracağınız bir vaktinizin olması da bir diğer gerekliliktir. Bir blog oluşturduğunuzda, sevdiğiniz konularda derinlemesine yazılar yazma, uzmanlığınızı öne çıkarma ve işinizle ilgilenen bir okuyucu topluluğu oluşturma fırsatına sahip olursunuz. Sıfırdan bir blog açmak veya blog yazmayı işinizin bir parçası haline getirmek istiyorsanız bu, internet ortamında içerik yayınlamak, bilginizi ve fikirlerinizi dünyayla paylaşmanın etkili bir yoludur.

Bununla birlikte, para kazanan bir blog oluşturmak pratik ve sabır gerektirir. Şimdi size, harika bir blog açmanız ve blog yazarak para kazanmak konusunda yol almanız için birtakım ipuçları vereceğim.

Bu makaleden, doğru blog konularını bulmaktan makaleleriniz için uygun formatı seçmeye, ilgi gören ve etkileşim alan stratejik görseller seçmekten blog konunuzla ilgili son trendleri keşfetmeye kadar, kaliteli bir blog yazısını nasıl yazacağınızı örnekleriyle birlikte öğreneceksiniz. Bu yazıyı okumayı bitirdiğinizde, fikirlerinizi etkili bir şekilde okuyucusuna ileten ve internetteki diğer makalelerden sıyrılan güçlü blog içeriğinin nasıl oluşturulacağı konusunda net bir fikriniz olacak. Blog yazmak konusunda aradığınız her şeyi öğreneceksiniz.

Blog yazmak istiyorum diyenler; Hadi başlıyoruz!

01. Yazacağınız Konuya Başlamadan Önce Beyin Fırtınası Yapın

Bir blog yazısı yazarken, ister başka biri için misafir olarak, ister kendi blogunuz için yazıyor olun, okuyucularınıza değer katan ve onların ilgi alanlarına olduğu kadar kendi ilgi alanlarınıza da uygun konuları ele almanız önemlidir. Aceleci davranarak yazacağınız mükemmel konuyu bulmaya çalışmak yerine, aklınıza gelen farklı fikirleri not alarak işe başlayın.

Yeni konu fikirleri bulmak için bazı ipuçları;

Alanınızdaki diğer bloglara göz atın. Örneğin bir seyahat blogu yazıyorsanız, rakiplerinizin neler yazdığını görmek için Google’a, “seyahat blogu” yazmanız yeterlidir. Başta çıkan birkaç bloğa bakmanız fikir verecektir.

Hangi konuların trend olduğunu öğrenmek için Google Trendler’i kullanın. Yazdığım birçok makale için, anahtar kelimeleri belirlerken Google Trendler’e mutlaka bakarım.

Alanınızla ilgili güncel olayları ve son haberleri arayın.

Udemy, Skillshare ve LinkedIn Learning’deki çevrimiçi kurslara göz atarak insanların neleri öğrenmekten keyif aldıklarına bakın.

İnternette bazı ilginç fikirler bulduğunuzda, bu konulara kendi alanınızdan yola çıkarak nasıl yaklaşabileceğinizi düşünün. Sadece modaya uygun ve alakalı değil, aynı zamanda orijinal ve yeni olan bir konu bulmak için zaman ayırıp düşünün ve araştırmalar yapın.

Örneğin bir yemek tarifleri bloğunuz var ve meyveli pasta hakkında bir şeyler yazmak istiyorsunuz. Bu noktada birkaç farklı bakış açısından birini yakalayabilirsiniz. Şöyle ki;

Meyveli pasta...

Okuyuculara, adım adım bir şeyi nasıl yapacaklarını anlatan bir “nasıl yapılır” yazısı yazabilirsiniz. Örnek birkaç başlık;
“Sıfırdan Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?”
“Adım Adım Meyveli Pasta Yapımı”
“7 Adımda Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?” gibi…

Okuyucularınıza, bir dizi öneri sunan derlenmiş bir liste paylaşabilirsiniz.
“En İyi Meyveli Pasta Tarifleri”
“En Çok Tercih Edilen Meyveli Pasta Tarifleri”
“Pratik Meyveli Pasta Tarifleri”

Bir uzman, bir bölge veya bir kaynak göstererek paylaşım yapın.
“….. Ustanın Meyveli Pasta Tarifi”
“Meşhur Tatlıcılardan Meyveli Pasta Tarifleri”

Şu anda nelerin popüler olduğunu vurgulayan son trendler hakkında bir yazı kaleme alın.
“Bu Yılın En İyi Meyveli Pasta Tarifleri”
“2021 Yılının En Sevilen Meyveli Pasta Tarifleri”

Kendinize özgü ve bilinmeyen yepyeni bir yazı paylaşın.
“En Yeni Meyveli Pasta Tarifimi Sizlerle Paylaşıyorum”

Blog yazarak para kazanmak istiyorsanız, önce bir müddet beyin fırtınası ve yeterince araştırma yapmanız gerekir.

2. Anahtar Kelime Araştırması Yaparak Konunuzu Derinleştirin

Bir blog yazısı yazmanın önemli bir noktası, anahtar kelime araştırması yapmaktır. Bu önemli SEO uygulaması, hangi terimlerin potansiyel olarak daha çok arandığını göstermesi açısından büyük bir öneme sahiptir.

Blog paylaşımınız için bir konu seçtikten sonra, arama motoru sonuç sayfalarında başarı ihtimalinizi bilmeniz gerekir. Yazdığınız yazının ön sıralarda çıkması adına, konunuzla en alakalı sorguları bulmak için anahtar kelime araştırması yapmalısınız.

Çeşitli anahtar kelime araştırma araçlarını kullanarak, kendi makaleleriniz için anahtar kelimeler bulabilirsiniz. Blog yazmak konusunda yeniyseniz, muhtemelen Answer The Public, Ubersuggest ve Google Keyword Planner gibi ücretsiz araçlarla araştırmaya başlayabilirsiniz. İşi biraz daha öğrendikten sonra, SEMrush veya Ahrefs gibi daha gelişmiş araçlara geçmek isteyebilirsiniz.

Anahtar kelime araştırması yaparken, kelime öbeği ne kadar belirgin olursa, hedef kitlenizin amacına o kadar yakın olacağını unutmayın. Öte yandan, daha uzun anahtar kelimeler, daha yüksek aranma hacmine sahip olma eğilimindedir. Bu, her ay daha fazla kişinin bu kelimeleri aradığı anlamına gelir.

“Meyveli pasta nasıl yapılır” gibi daha kesin bir ifade yerine, “meyveli pasta” gibi daha geniş bir ifadeyi seçmeniz daha iyi olacaktır. Doğru anahtar kelimeleri seçmek, yüksek aranma hacmine sahip kelimelerle, aranmalarda önde çıkmanızı sağlar.

Anahtar kelimelerinizi seçtikten sonra, yazının içinde ikinci planda yer alacak diğer anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz. Hangi makalelerin aynı anahtar kelimeleri başarılı bir şekilde hedeflediğini bulmak için, bu ifadeleri Google’da aratın ve içeriklerine göz atmak için biraz zaman harcayın. Bu, neleri yazınıza dahil edeceğiniz ve makalenizi nasıl yapılandıracağınız konusunda size fikir verecektir.

Ayrıca SEO konusuna ufaktan değindiğim, “Makale Yazarak Para Kazanmak” başlıklı yazıma bakabilirsiniz.

Not: Ben bu yazımda, “blog yazarak para kazanmak” anahtar kelime öbeğini seçtim. Google Trendler’den ve arama sonuçlarından kontrol ederek bu kelime öbeğinde karar kıldım. “Blog yazmak” ikinci plandaki anahtar kelimem. Aslında yukarıda verdiğim örnekle çelişiyor gibi görünse de, Google’da “blog yazarak para kazanmak” aramasının hacmi daha fazla olduğu için böyle bir tercihte bulundum. Ama bu durum nadiren böyledir.

3. Kitlenizi Tanımlayın

Blog için kitle kazanmak...

Blog yazmak ama kimler için? Artık ne hakkında yazacağınıza karar verdiğinize göre, kimin için yazacağınızı bulmanız gerekiyor. Gönderilerinizi ne tür insanların okuyacağını tahmin etmek, ilginç, ilgi çekici ve paylaşılabilir içerik oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Elbette, hedef kitleniz büyük ölçüde blog türünüze bağlıdır. Bir yemek blogu açtıysanız, muhtemelen yemek pişirmeyi seven ve farklı tarifler arayan bir kitle için yazıyor olacaksınız. Daha da spesifik olarak, sağlıklı yemek tarfileri üstüne bir blogunuz varsa, benzer şekilde yemek pişirmeyi seven ancak yemeklerini daha sağlıklı hale getirmek isteyen insanlar için yazıyor olacaksınız. Amacınız okuyucularda güçlü bir izlenim uyandıran makaleler yazmak olduğundan, içeriğinizi oluştururken bu nüansları akılda tutmanız önemlidir.

Peki! İlk etapta hedef kitlenizi nasıl anlarsınız? Alanınızdaki diğer bloglara bir kez daha göz atarak işe başlayın. Kimin için yazdıklarını ve okuyucularının ilgi alanları ve yaşam tarzları hakkında ne tür varsayımlarda bulunduklarını düşünün. Blogların çoğunun belirli bir cinsiyete veya yaş grubuna hitap ettiğini görebilirsiniz. Örneğin, bir yemek tarifleri bloguna kadınlar, bir otomobil bloguna erkekler, bir öğrenci bloguna 20 yaş altı gençler ilgi gösterecektir.  

Ayrıca, hedef kitleniz tarafından merak edilen belli başlı soruları bulmak için forum sayfalarını kullanabilir veya hangi konularda yapılan paylaşımları sevdiklerini ve bunlarla ilgili yorumlar yaptıklarını okumak için, ilgili Facebook gruplarını, Instagram sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Bu, onların ilgisini çekecek, meraklarını cezbedecek ve sorularına cevaplar bulabilecekleri içerikler oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

4. Yazınız İçin Bir Taslak Oluşturun

Blog yazısı yazmayı öğrenmenin anahtarı, makaleyi oluşturmadan önce kapsamlı araştırma ve planlama yapmaktır. Konuya ve blog formatına karar verdikten sonra içeriğinizin kalıbını oluşturmanız gerekecek. Bir taslak oluşturmak önemlidir çünkü makalenizin blog yazınızı yazarken üzerine inşa edebileceğiniz güçlü bir temele sahip olmasını sağlar.

Organize bir ana hattın omurgası olan alt başlıklar oluşturarak taslağınızı hazırlamaya başlayın. Bu, makalenizi küçük bölümlere ayırmanıza yardımcı olur. Sizin yazmanızı, ziyaretçinizin okumasını kolaylaştırır.

Upuzun ve alt başlıkları olmayan, paragraflara ayrılmamış bir yazıyı okumak yorucu ve sıkıcıdır.

Örnekle açıklamak gerekirse;

Ana Başlık: Meyveli Pasta Nasıl Pişirilir?

1. Gerekli Malzemeler

1.1. Hamur İçin Gereken Malzemeler
1.2 Krema İçin Gereken Malzemeler

2. Hamuru Hazırlayın

3. Kremayı Hazırlayın

4. Hamur ve Kremayı Birleştirin

5. Fırını Uygun Sıcaklığa Getirin

6. Soğuması İçin Kenara Bırakın

Giriş bölümüne ve her bir alt başlığınızın altına madde işaretli notlar ekleyebilirsiniz. Aslında bu yazıyı dikkatlice incelediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.

5. İlgi Çekici İçerikler Yazın

Blog yazısı yazarak para kazanmak...

Artık blog yazısının taslağını çizdiğinize göre, yazmaya başlayabilirsiniz. Blog yazılarının, diğer birçok yazı türü gibi, tipik olarak üç ana öğe içerdiğini unutmayın; Giriş, gelişme ve sonuç.

Girişle başlayalım. Makalenizin ilk birkaç cümlesinde, okuyucularınızın dikkatini zaten çekmelisiniz. İlgili bir alıntı veya istatistikle, güzel bir örnekle konuya başlayın. Kısa bir hikaye anlatın veya az bilinen ilginç bir gerçeği paylaşın. Ardından, gelişme bölümünde ne hakkında bilgi vereceğinizin kısa bir özetini paylaşın. Bu, okuyucularınızın yazıyı okumaya devam etmelerini sağlar.

Ardından, gelişme bölümünde vereceğiniz bilgileri yazın. Taslağınızda bunlar, her bir alt başlığın altındaki madde işaretleridir. Bu bölüm, blog yazınızın özüdür. Bu nedenle anlaşılır ve ilgi çekici olmalıdır. Kaba cümlelerden ve tekrardan kaçının. Bunun yerine bilginizi, araştırmanızı ve düşüncelerinizi paylaşarak, okuyucuya değer katın.

Aslında sonuç bölümü her blog yazısı içi gerekli değildir. Ancak çok kapsamlı bir makaleyi tamamlaması açısından faydalı olabilir. Birkaç cümleyle son düşüncelerinizi ve temennilerinizi paylaşarak konuyu bağlayabilirsiniz. Yazdığınız konu her ne olursa olsun, ilgi çekici bir cümleyle bitirmek güzeldir. Yazının akılda kalıcılığını arttırır.

6. Yazınıza Karşı Konulamaz Bir Başlık Verin

Blog yazısına başlık seçmek...

Bir blog yazısı yazarken, sadece güçlü ve doyurucu bir içeriğe ihtiyacınız yoktur. Aynı zamanda güçlü bir başlık vermeniz harika olacaktır. İlgi çekici doğru bir başlık, okuyucuları cezbeder ve blog yazınıza tıklamalarını sağlar.

Blog yazısına akılda kalıcı bir başlık vermek aslında çok zor değildir. Yapmanız gereken tek şey şu noktaları akılda tutmaktır; netlik, özgünlük, bir soruya cevap vermek veya bir soruna çözüm önermek, ziyaretçinin ilgisini fazlasıyla çekecektir.

İyi bir başlık yazmak, aynı zamanda kendinizi hedef kitlenizin yerine ne kadar iyi koyduğunuza da bağlıdır. Kendinizi okuyucu yerine koyun ve başlığınızı öyle belirleyin. Okuyuculara, blog yazınızın entelektüel meraklarını tatmin ederek, onlara yeni bir şey öğreterek veya bir sorunu çözmelerine yardımcı olarak, onlara bir şekilde fayda sağlayacak değerli bilgiler okuyacaklarına dair izlenim veren bir başlık kullanın. Bu, makalenizi tıklayıp okuma ihtimallerini artıracaktır.

Ayrıca, makalelerinizin başlığıyla içeriği arasında uyum olmalıdır. Başlıkta bahsedilen konunun dışında bir yazıyla karşılaşan okuyucunun güveni zedelenecektir.

Kendi makalelerimden örnek birkaç başlık vereyim;

Makale Yazarak Para Kazanmak (Profesyonel Tecrübe)
İş Hayatında Motivasyon Teknikleri; 5 Basit Yöntem
Fikir Satarak Para Kazanmak; Fikirlerinize Ödeme Yapacak 58 Şirket
Başarılı İnsanların Günlük Alışkanlıkları Nelerdir? (17 Rutin)
SWOT Analizi Nedir? SWOT Analizi Nasıl Hazırlanır?
Youtuber Olmak; Youtube Kanalımı Nasıl Büyütürüm? (10 İpucu)

Transkripsiyon İşi Yaparak Para Kazanmak; Ayda 1.500 Dolar Kazanabilirsiniz
Arama Motoru Değerlendiricisi Olarak Saatte 17 Dolar Kazanmak

İş Hayatında Etkili Zaman Yönetimi İçin 10 İpucu

Eminim ki içlerinden birkaç tanesini merak ettiniz ve tıklamak istiyorsunuz. Tamam durmayın tıklayın. Yeni sekmede açık beklesin ama önce bu makalemizi bitirin…

7. Blog Yazınızı Stilize Edin

Blog yazınızı yazmak ilk önceliğiniz olabilir. Ancak aynı zamanda onu çekici bir hale getirmeniz önemlidir. Güçlü görsel çekiciliğe sahip bir makaleyi okumak, okuyucularınıza daha cazip gelecektir.

Madde madde sıralanmış, yeri geldiğinde farklı renk tonlarıyla vurgulanmış, blogun genel şablonuna uyumlu bir yazı, okuyucunun yazıyı yarım bırakmasının önüne geçecektir.

8. Doğru Görselleri Seçin

Blog yazısına görsel seçmek...

Aynı şekilde, vurguladığınız konuları gösteren birkaç harika resimle blog yazınızı desteklemelisiniz. Fotoğraflarınızın göstermelik olmaktan ziyade konuya değer katması önemlidir. Öne çıkan görselinize daha fazla dikkat edin. Bu, blogunuzun başlığının altındaki ana görsel olacaktır ve okuyucular, blogunuzun ana sayfasından makalelerinize göz attıklarında bunu göreceklerdir. Bu nedenle öne çıkan görsel seçimi çok önemlidir. Başlık ve bu fotoğraf birbirini tamamlamalıdır.

Ücretsiz ve kaliteli resimler bulabileceğiniz birçok web sitesi var. Şahsen benim en çok kullandığım siteler, pixabay.com ve freepik.com siteleridir. istockphoto.com ve shutterstock.com gibi ücretli siteleri de kullanabilirsiniz.

9. Harekete Geçirici Mesajlar Kullanın

Aynı şekilde blog yazmak, insanları belirli konular hakkında bilgilendirmeyi amaçladığı gibi, okuyucuları belirli bir eylemde bulunmaya motive eden önemli bir araç olarak da kullanılabilir. Bu, blogunuza abone olmaktan satın alma işlemi yapılmasına kadar pek çok şey olabilir.

Buna, CTA (Call to Action) veya harekete geçirici mesaj adı verilir ve hedefinizi çekici bir şekilde belirten gömülü bir bağlantı veya link olarak ziyaretçiye sunulur. Bloglar için en yaygın harekete geçirici mesaj örneklerinden bazıları “Abone Ol”, “E-kitabımızı İndirin” veya “Kaydolun”dur.

CTA’ları kullanmak, web sitenizin trafiğini arttırmaya ve nihayetinde kâra dönüştürmenize yardımcı olabilir. İlk hedefiniz daha fazla okuyucu edinmek olsa da, ileride blogunuzdan para kazanmak isteyebilirsiniz.

10. SEO (Arama Motorları) Optimizasyonu Yapın

Bu konuya yukarıda kısaca değindiğim ve başka bir yazımda özetle anlattığım için detaylı bir anlatım yapmıyorum. Bu linkteki makaleyi incelediğinizde SEO hakkında az çok fikir sahibi olacaksınız.

11. Blog Yazınızı Düzenleyin ve Yayınlayın

Pek çok yaygın blog hatası vardır. Makalenizi yayınlamadan önce, dilbilgisi hatalarını, tekrara düşüp düşmediğinizi ve profesyonel izlenime gölge düşürecek hatalar yapıp yapmadığınızı anlamak için, yazınızı dikkatlice kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca, fikirlerinizi yazının tamamında tutarlı bir şekilde aktardığınızdan, okuyuculara açık ve doğru bir mesaj verdiğinizden emin olun.

Blog yazınızı paylaşmadan önce, bir arkadaşınızdan veya meslektaşınızdan, eleştirel bir gözle makalenizi okumalarını isteyebilirsiniz. Sizin göremediğiniz herhangi bir tutarsızlığı, belirsizliği veya hatayı onlar görebilir. Okuyucularınızın ilgisini çekmek için nicelikten çok kaliteyi vurgulamak da önemlidir. Son kontrolleri yaptıktan sonra yazınızı blogunuzda yayınlayabilirsiniz.

12. Makalenizi Tanıtın

Blog yazısının reklamını yapmak...

Blog gönderisini yazıp yayınladıktan sonra, daha fazla kişiye ulaşmasını ve okunmasını sağlamak için gerekli adımları atmalısınız. Blog yazınızı tanıtmanın ve yeni okuyucular edinmenin en etkili yollarından ikisi, e-posta ve sosyal medya paylaşımıdır.

E-posta, siz ve hedef kitleniz arasında doğrudan bir iletişim kanalına izin verdiği için tanıtım adına en güvenilir platformlardan biridir.  Blogunuzun uygun bir yerine, e-posta aboneliği için bir kutucuk yerleştirebilirsiniz.

E-posta gönderiminin ötesinde, makalenizi sosyal medyada paylaşmak da yeni okuyucular kazanmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin, geniş bir kitleye ulaşmak istiyorsanız, blogunuzu en geniş ve çok çeşitli kullanıcı tabanlarına sahip olan Facebook veya Instagram’da tanıtın.

Hangi kanalı seçerseniz seçin, takipçilerle günlük olarak aktif bir etkileşime geçtiğinizden emin olun. Bu, yalnızca harika bir blog yazısı yazmanızı değil, aynı zamanda insanların makalenizi okumasını da sağlayacaktır.

Blogumdan Nasıl Para Kazanabilirim?

Google Adsense reklamları...

Blog yazarak para kazanmak, temelde blogunuza alacağınız reklamlar aracılığıyla para kazanmanız anlamına gelir. Blogunuza reklam alabileceğiniz en yaygın platform, Google Adsense’dir. Adsense tamamıyla özgün içeriklere sahip olmayı gerektirir.
Adsense başvuru koşulları için buraya tıklayabilirsiniz.

Reklamaction, yine Adsense benzeri bir reklam yayınlama platformudur. Şartları için buraya tıklayabilirsiniz.

Wordego, Linkwise, Reklamstore, Admatic, Adcash, Ligatus gibi birçok firmayı, bloğunuza reklam almak için kullanabilirsiniz. Benzer daha birçok şirket var. Ancak size tavsiye edeceğim platform kesinlikle Google Adsense olacaktır.

Bu platformlardan alacağınız kodları sitenizin uygun yerlerine ekleyerek, blogunuzdan para kazanabilirsiniz. Bu platformlar size, gösterim başına veya reklam tıklaması üstünden ödeme yapar. Biriken kazancınızı ve günlük raporları size özel panelden takip edebilirsiniz.

Diğer yandan, blog konunuza uygun şirketlerle görüşerek, onların reklamlarını yayınlayabilir ve bu şekilde para kazanabilirsiniz.

Ama önceliğiniz kaliteli ve özgün içerikler üretmek olmalıdır. Ciddi bir ziyaretçi kitlesine ulaştığınızda, blog yazarak para kazanmak işten bile değildir.

Son olarak;
Blog yazarak para kazanmak istiyorsanız, paylaşımlarınızın düzenli olması da önemlidir. Sadık bir kitleye ulaştığınızda, takipçileriniz haftanın hangi günlerinde yeni bir yazı paylaşacağınızı bilir ve bu durum sadakati kuvvetlendirir.

Blog yazarak para kazanmak için, wordpress.org, wordpress.com, wix.com, blogger.com,  tumblr.com, weebly.com, site123.com ve godady.com gibi sitelerin ücretsiz hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu web sitelerinin bedava olan hizmetlerinde reklamlar yer alır ve bu rahatsız edici olabilir. Bu nedenle cüz’i ücretler karşılığında bir blog oluşturmanızı öneririm. Mesela sitemizde WordPress altyapısını kullanıyoruz. Sunduğu birbirinden güzel eklentiler ve kontrol panelini kullanmanın kolaylığı nedeniyle, WordPress’i kullanmanızı öneririm.

Gördüğünüz üzere, blog yazarak para kazanmak hiç de zor değil. En başta da belirtmiş olduğum gibi, sabır ve devamlılık olduktan, özgün ve insana değer katan içerikler paylaştıktan sonra gerisi kendiliğinden gelecektir. Blog yazmak için daha ne bekliyorsunuz?

Konuyla ilgili ayrıca;
Kitap Yazarak Para Kazanmak (Kitap Yazarından)
Gölge Yazarlık Nedir ? Gölge Yazarlıktan Kaç Para Kazanabilirim ?
Kitap Satışı Yapmak Ve Satışları Arttırmak 2022
Makale Yazarak Para Kazanmak (Profesyonel Tecrübe)
10 Adımda E-Kitap Yazmak; E-Kitap Satarak Para Kazanmak
başlıklı yazılarıma da bakabilirsiniz.

Kişisel Gelişim Uzmanı Ercüment Eşsiz
Instagram; @nostaljihabernet


2 Comments

Bir yanıt bırakın